lördag 28 februari 2009

Fredagsmys o tavelfix

Igår kväll hade jag o Anna-Klara tacomys hemma hos mig. Vi låg i var sin ände av soffan tills vi inte längre orkade hålla ögonen öppna...

Och såhär fint blev det! Nästan ännu finare i verkligheten för på kortet ser man vecken på påsarna mkt tydligare än in real life.
Tänkte ge dagens ros, eller egentligen gårdagens ros till tjejen på Gallerix på plattan. Fick ju som jag tidigare berättat gå tillbaka med en trasig glasskiva till den ena ramen. Berättade för tjejen i kassan som det var, att jag hade ju inte kollat så noga innan jag gick ifrån affären men det kan ju lika gärna ha hänt på vägen hem (med rådjursögon o en mkt ärlig uppsyn).
Hon gick då o kollade kom tillbaka med meddelandet att hon tyvärr inte hade fler ramar i silver i det formatet kvar; "men om du kan komma tillbaka om ca 20 min så kan jag skära till ett glas?". Lät ju nästan för bra för att vara sant så jag tackade glatt ja till erbjudandet. Kom tillbaka o möts då av en färdig ram med helt glas. "Det är sånt som händer. Ber om ursäkt för att du fick släpa den fram o tillbaka en dag till. Det ska ju vara helt när man lämnar butiken o nu vet vi ju inte, det viktigaste är att du har fått en fin o hel ram att ha på väggen hemma."
Följdaktligen kommer jag alltid varmt rekommendera denna butik o självklart även gå dit vid behov.

torsdag 26 februari 2009

Godnattbrev

Ska strax krypa till kojs efter en givande dag. Har hunnit köpa ramar med tillhörande svarta pars partout (ingen aning om stavning men gissar att det är ett franskt låneord) så jag kan få upp mina snygga NKpåsar på köksväggen (se tidigare inlägg elrumsrensning). Dock var glaset i den ena trasigt så jag får gå tillbaka med den i morgon. Lite trist för den ena blev så himlans snygg. Ni ska få se när båda är på plats, har redan förberett med krokar.

Hann hem en hel timme innan styrelsemötet ikväll så jag snodde ihop en rulltårta med jordgubbssylt. Den vart riktigt mumsig.

Nu ska jag bara förbereda mig lite inför en föreläsning jag ska hålla i morgon; Belastningsrelaterade vardagskrämpor... Efter det ska jag som rehabrepresentant följa med en sväng till universitetet också, handels. Visst borde det finnas en del hunkar där? Kanske lite väl unga men några äldre tror jag allt. Tur att man vet att man alltid ser fantastisk ut i sin jobb-pyjamas...

Och just det ja, nu är ju På spåret slut för säsongen. Kanske bäst att man engagerar sig lite i ngn form av fredagsunderhållning...?

onsdag 25 februari 2009

Koncentrationssvårigheter

Vi fick idag på södra station finfrämmat när Rueben Sallmander kliver in o ska träna. Tina som är platschef fick kliva åt sidan i repan för hon hade lite svårt att fokusera... O ja, han är skitsnygg.

Själv småspringer jag lite på löpbandet o tror ni inte att han ställer sig på bandet bakom mig... Lätt att se snygg ut springande - hä. Kliver av för att gå ut i repan o hämta headsetet o går sedan ner i salen. Jo men gissa. Japp, han har då gått o bokat in sig på pumpen. Han gör en bra insats, tror att han är ganska ny på pump, men han tar lätta vilkter vilket tyder på en viss klokhet. Nu ser jag fram emot att han blir stammis. Vickan o Daniel träffades ju faktiskt på gymmet ;oP

Opinionsundersökning

Då nu kronprinsessan Victoria o Daniel kungjort att de ska förlova sig ville jag bara göra en liten gallup. Vad tycker du? Ska vi ha kvar vårt kungahus eller ska vi göra Reinfeldt (el motsv) till president?

Igår hörde jag någonstans ifrån siffror kring en halv miljard (?) för det stundande bröllopet. Helt galet, men det är klart att det är mkt människor som måste engageras o troligtvis så genererar det även en del intäkter för ffa hotell- o restaurangbranchen. Nu är det bara att vänta på en inbjudan ;o)

tisdag 24 februari 2009

Tisdag kväll o lite fetare

Började dagen med ett besök på Vetekatten tillsammans med Frida. Snacka om att det dreglades ur mungiporna...

Sååå fina o riktigt goda. Blir (än så länge) årets bästa - 9/10. Bullen perfekt, mkt kardemumma o riktigt färsk. Grädden god o mandelmassan bra (kändes inte sådär riktigt hemmagjord med goda bitar i så lite minus därför). Lite liten också men det var ju inte bara dåligt för då fick jag ju offra mig o äta en till lite senare.

Jannica levererade på em semlor från Bellmans på Sergelgatan. Den fick en 6:a. Bullen helt ok, lite torr. Grädden god o mandelmassan ok. Tänk att den slank ner utan problem iaf.
Nu har jag varit hemma en stund, hunnit göra "storkok" ungsgratinerad falukorv, kokat blåbärssylt o ätit middag.
Tittar nu på Bygglov för Mästarnas mästare var ersatt med rapportering ang Viktorias o Daniels förlovning. Trodde aldrig jag skulle komma till det stadiet, men är faktiskt ganska less på inredningsprogram. Får mkt mer inspiration av att surfa runt på nätet en timme. Alla bygg- o fixprogram är ju ändå nästan likadana. Tur att det snart är House, veckans tv-höjdpunkt!

Fettisdagen

Äntligen är den här - fettisdagen! Ska äta minst tre semlor, det är målsättningen för dagen.

För 6 år sedan (oj, vad tiden går fort), fick jag gallsten efter semmelperioden. Åt då verkligen en om dagen i en månads tid vilket tydligen var för mkt fett för min mage... Hoppas jag klarar mig i år, har ju faktiskt inte alls ätit många, kanske 6-7 st än så länge.

Hittade nån siffra på att genomsnittssvensken äter 4 semlor/år, men det känns ju jättelite. Tycker man att dom är goda ska man passa på. Hinner man inte idag tycker jag man får äta semlor feb ut, sedan måste man ha uppehåll för annars är dom ju inte lika goda när det är dags nästa år.

Taktiskt av Daniel också att förlova sig på fettisdagen, då blir man ju påmind långt i förväg ;o) Grattis Vickan!

måndag 23 februari 2009

Måndag...

Ja ni... Som vanligt rivstartar veckan. Eller rivstart var det inte riktigt, mer som ett tungt, tungt järnklot, som när man väl satt det i rullning bara fortsätter i högre o högre hastighet...

Kom till jobbet o hade som tur var lugnt med patienter på förmiddagen då vi just nu håller på med en föreläsning som ska vara klar på onsdag. Filade med den mellan patienterna o fick faktiskt ganska bra ordning på den. Nu kände jag att jag var på plus.

Fick sedan vicka för Louise på Kinesisen på lunchen (för hon fick vicka för Terése som vickade för Mona). Många sjuka nu alltså... Tog en lugn lunch på Waynes i sällskap med Gomorra. Väl tillbaka hade jag patienter hela eftermiddagen.

Vidare till S:a station, trängas med missnöjda individer i tunnelbanan. Körde Afro istället för Grazyna (vilket jag ska göra 3 veckor framöver), o när jag vickar är min målsättning alltid att vara extremt bra. Sådär bra så att alla kunder tänker att, "hennes klasser måste vi börja gå på". Körde järnet, verkligen en kul klass! Fick sedan höra när jag kom upp till repan att det var två tjejer som hade frågat vad jag hette o vilka klasser jag körde annars. Då blev jag glad...

Bussen mot västerbroplan - handla på VI - bussen hem - äta.

Veckans återstående planer; Styrelsemöte, bröllopsfixmöte, föreningsbudget, årsberättelse, annonsera ut bilen, sälja bilen (?), BPkvartal, utvärdera åt LesMills, jobba o leva. Skulle verkligen behöva en assistent (läs kärleksfull pojkvän) snart...

Sportlovsvecka

Såhär vackert var det i min trädgård i morse. Tänk att det kunde bli så snöigt o fint i Sthlm.
Lite suddigt... På andra sidan gatan, en park på ön, såååå fint.

Vägen ner mot vattnet/Värdshusbryggan. Fint med en container i förgrunden ;o).
Sitter på bussen in mot stan o det blir bara brunare o brunare (mer än fyra nyanser). Tur att jag bor på en ö så jag får lite småstadskänsla varje dag!


söndag 22 februari 2009

Batteribyte

Alltså, semlor är verkligen fantastiskt. Har idag, offrat mig för er skull, testat ytterligare en leverantör - VIbutiken (Matpressen, där min granne Jonas jobbar). Den får en 7:a av 10. Mkt god bulle, lagom med mandelmassa (dock ej hemgjord) o ganska bra grädde (kunde varit lite mer vanlijsmak på).

Jonas var för övrigt med på min BP idag - han kommer ha sån träningsvärk, har redan börjat klaga över stelhet i benen ;o) Därefter har vi varit på semester till Biltema o köpt ett nytt batteri som vi nu har monterat. Very nice, nu är det bara att sätta ut en annons på pärlan.

Nu ska vi se nästa Harry Potter o ladda batterierna för i morgon börjar en ny vecka.

lördag 21 februari 2009

Ångrar mig


Skrev häromdagen hur jag inte är sugen på att shoppa vårkläder... Har idag haft städ-och-fixdag hemma o bl a bläddrat igenom en massa tidningar = massa inspiration. Vill göra om hemma, köpa nya möbler, måla, bygga... o så vill jag verkligen börja shoppa. Accessoarer iaf. Har hittat en himlans massa fina handskar. Ännu har väl inte alla vårmodeller kommit med på sidan, men de gula med rosetter på är ju bara sååååå fina... Tror gult får bli vårens färg. Vet att det är lite svårt när man som jag är blond, men men, vem har sagt att allt måste vara som det borde? Tänk er ett par gula skinnpumps med skyhöga klackar o nitar... Troligtvis kommer jag lägga vantarna på ett par Karen Millen (se bild) - so hot. Hade varit snyggare med nitar men en liten metallrosett har ju ingen dött av ;oP

fredag 20 februari 2009

Världen i korthet

Mode o skönhet: Våren är på intågande men ännu känner jag inte riktigt för att börja bygga vårgarderoben. Idag snöar det ju faktiskt lite. Ska satsa på ett par mörkblå strumpbyxor för att liva upp det svarta lite, snyggt. Däremot känns det helt rätt att börja vårsatsa på träningsklädesfronten. Här är det härliga starka färger, lite galna modeller o 80-talsmönster som gäller.

Inredning o design: Följer med spänning H&M utveckling på inredningsfronten. Ser fram emot den 26:e då de släpper ett kuddfodral som jag är högst intresserad av för att liva upp min soffa. Än så länge säljs kollektionen bara i deras webshop så det är lite svårt att bedöma nivån/kvalitéerna o hantverket. Lovar att ge en utvärdering så fort jag lagt vantarna på några kuddfodral...

Kultur o litteratur: Hörde igår (efter Antikrundan som tur var så humöret var på topp) att Ingvar Oldsberg ska sluta som programledare på På spåret. Sorg. Undra som flundra vem som kommer ersätta honom eller kanske de båda. Känns svårt att byta ut en av dem, kanske Filip o Fredrik borde ta över? En ny ungdomligare touch men samma sociala förmåga o kunskapsslagfärdhet.

Träning o hälsa: Vår = ett försök till löpträning. Har nu sprungit två dagar i rad på bandet. 15 resp 17 min ;o) Har som filosofi att kliva av så fort jag är less, då borde det vara kul?!?

Mat, vin o dryck: Efter en stor portion havregrynsgröt med blåbärssylt till frukost är jag inte direkt hungrig. Ser dock fram emot ett glas vin ikväll o minst en semla i helgen. Fettisdagen närmar sig med stormsteg. Kanske borde baka egna?

Upplevelser o iakttagelser: Har idag glömt min mobil. Det händer som tur är väldigt sällan, men de få gånger det händer drabbas jag alltid av samma oro. Det som borde vara lite jobbigt är tanken på att missa ngt (!) eller inte kunna höra av sig till de man vill nå när man vill nå dem... Men icke. Den känslan jag får är en oro över att jag ska komma hem o se "inga nya händelser". Ve o fasa ;oP

torsdag 19 februari 2009

À la Hemmets journal

Fick en fråga på tidigare info ang att jag har en bror... Det är ju så att det var delvis därför jag flyttade hit till Sthlm. Fick kontakt via Facebook (jag vet, galet) för drygt ett år sedan nu. De hade skickat ett mail som löd; "Hej, är du våran lillasyster?" JAAAAAA, det var jag ju, det visste jag. Ringde upp o flög sedan ner o hälsade på. Det var riktigt nervöst men samtidigt helt fantastiskt.

Joakim o Niklas heter dom o är enäggstvillingar, 10 år äldre än mig. Jag blev alltså lillasyster o faster (två pojkar på 2 o 4 år) i oktober -07, så det var inte så mkt att fundera på. Sökte jobb, flyttade hit o här är jag nu. Ångrar mig inte det minsta men är fortfarande en ganska dålig syster - har inte så mkt tid o är inte så van att prioritera syskon...har ju liksom aldrig haft några. Men men, jag ska bli bättre...

Brukar säga att jag är född i medvind, att jag alltid har en sån himlans tur med det mesta. Att slippa syskon under uppväxten o sedan få dem i vuxen ålder har för mig varit helt i linje med det - perfekt!

onsdag 18 februari 2009

Nattuggla

Har insett att jag på mitt 27:e levnadsår gått från morgonmänniska till nattuggla. Har på senaste tiden haft så oändligt svårt att resa mig o ta mig ur sängen på morgonen. Inte nog med det, min mobil/väckarklocka har börjat prata med mig också. Vid första signalen -"Du behöver absolut inte gå upp ännu" o efter 7 min hör jag "Du kanske behöver vara lite snabbare, men det är lugnt. Det är bra om du sover några minuter till så du blir riktigt utvilad". Vaknar sedan o övertygar mig faktiskt ofta med världens sämsta argument; "Du behöver ju faktiskt inte duscha, du är ju rätt fräsch" (jag har alltså typ aldrig gått utanför dörren oduschad o tvättar dessutom håret varje morgon vilket vore hyfsat rimligt att prioritera bort)... Sist kommer alltid "nu måste du faktiskt gå upp för typ 20 minuter sedan...o egentligen gjorde du ju det" ?!? Jaja...större världsproblem hade man ju kunnat ha.

Dagens andra konstaterande är att jag inte har så många läsare som går igång på politiska hintar. Är lite besviken på dig Anders faktiskt, hade hoppats på ngt litet mothugg. Kanske har du gett upp o gått över till den rätta sidan ;oP

Har fått flera frågor på mailen också ang mina finfina skor (som jag invigde idag med 15 min på löpbandet + BP där jag tom fick komplimanger av kunder för mina fotbeklädnader). Gå in på Nikeid o njut. Lycka till behöver särskilt den ambivalenta!

Avslutar med dagens kanske viktigaste. Efter en lunchdejt med min bror vart jag sååå sugen på en semla. Väl tillbaka i fikarummet lade jag ut en krok. Fick snabbt napp av mina själsfränder till kollegor så jag o Mattias tog oss en promenad till ICA på sveavägen o köpte de 4 sista i butiken. Den får i betyg en 4 av 10 då det var alldeles för lite mandelmassa o en ganska torr bulle. Goda var de iaf!

Team

En förutsättning för att vinna är att man har mkt bra spelare i sitt lag o att de kan samarbeta sinsemellan. En bonus är om motståndaren har något riktigt stolpskott. Mona Sahlin i morgonsoffan...

"Vi måste tänka på de människor som skulle stå arbetslösa o de faktiska skatteförluster vi skulle ha utam dem o deras produktioner. Det vore klokt att från regeringens sida stödja med 50 miljarder kr så vi om ett år kanske kan hitta en köpare..." Så korkat att klockorna stannar... Go Maud!

tisdag 17 februari 2009

Bra vändning

Satt framåt eftermiddagen på jobbet o började få en ordentlig huvudvärk. Fick då stöd från min fantastiska kollega Paul som gick o köpte honung. Efter några skedar vart jag som ny igen. Körde min klass, kinesis cirkel, med fantastiska o peppade deltagare o tog sedan bussen hemåt. Fick underhållning på vägen då jag satt framför två gymnasiepojkar som diskuterade livslösningar o sedemera även lumpen. Alltid lika kul att höra folks inställning inför. Undrar själv hur jag resonerade, önskar att jag hade bloggat då ;o)



Kom hem o på dörren satt en lapp från mina grannar "vi har ett paket som är ditt". Då hade de tagit emot ett paket som kom så jag slapp hämta det på posten. Goda grannar! O inte nog med det...i paketet var mina nya träningsskor! Är helt förälskad. Sitter nu med dom på (finns möjlighet att vi även kommer sova tillsammans) o tittar på Mästarnas mästare o sedan är det House. Sådana vändningar gillar jag!

Ljusare tider

Kallt som bara den, -6 grader visade termometern i morse, men visst blir det ljusare. Sakta men säkert letar sig våren fram. Ngn som sett en tussilago ännu? Eller kanske en krokus? Inte det nej... Jag har iaf köpt hem minipåskliljor i kruka så nu är det bara för värmen att komma - jag är redo.

måndag 16 februari 2009

Till Paris, till Paris...

...ska jag rida på en gris! Har idag bokat flyg till Paris i slutet av mars för under 700 spänn t o r. Sicket kap. Rekommenderar Ryan air (reserverar mig för ev konkurs ;oP) starkt. Har inte varit där på flera år så jag ser verkligen fram emot det. Ska skicka massvis med vykort till min mormor som var mitt sällskap sist jag var där. Hon o jag firade hennes 75årsdag där o jag får fortfarande höra om hur fantastiskt det var när jag höll tal för henne på restaurangen där vi åt födelsedagsmiddag. Tänk om man kunde förutspå vilka av de handlingar man gör dagligen som kommer fastna lite extra bland någons minnen...

Nätdejting

Ja ni, been there, done that... Idag på nyhetsmorgon Tv4 diskuterar dom det fantastiska med nätdejtning. Är fortfarande skeptisk till detta forum men det verkar ju fungera för en massa människor dagligen. Helt klart positivt att det finns o numera är det ju trots allt "vanligt folk" som dejtar via internet (vill jag tro eftersom jag själv varit aktiv). Det skulle finnas en kontaktannonssite där man kunde anmäla sin blogg om man var singel ;o). Kanske en affärsidé?

söndag 15 februari 2009

Konsumentvägledning

Mascaran blir nog helt ok, men jag brukar alltid få öva ett tag för att tycka om en ny variant...man måste liksom känna att man har den specifika knycken - ja, ni kanske förstår. Såhär blev det iaf, ganska långa men lite ojämna. Bilden tagen i morse vilket förklarar den skrämda uppsynen :o).
För övrigt har jag idag ätit pizza med min granne, haft styrelsemöte med flera grannar, sett på Harry Potter o förgyllt min söndag med Nip/Tuck. Alltså, inte speciellt mkt ni är intresserade av.
Hoppas iaf att ni också fick njuta av Nip/Tuck idag för det var riktigt nytänkande ;oP. Mkt sexinspiration till mitt framtida partnerskapsleverne eftersom min plan inte är att leva som singel hela livet. På tal om det fick jag ju ett killtips här i fredags efter bara en efterlysning. Måste nog snart göra en ny...

Melodifestivalen

Alltså... Hur många deltävlingar ska vi behöva genomlida? O med flera omgångars rösträkning? Bra iofs att det blir mkt pengar insamlade till välgörenhet men såååå tråkig "tv-underhållning".

Nog för att det var ett par helt ok bidrag. Heat var ett lite skönt inslag o sångaren hade en bra röst, men ärligt, låten var rätt trist. O Coocies and beans... Frida Örns röst är ju bara bäst i världen, men ingen riktig showgrupp. Drömmer om att höra henne tillsammans med Stephen Simmons...

Köpte igår efter afron "mascaran" på NK, den jag tidigare nämnt som ett planerat must have inköp. Ska testa den nu innan det blir BP på Gärdet. Fint ska det va´ ;oP
Efter det blir det styrelsemöte (flera veckor sedan sist (!)). Bergvärmen installerad, stambytet i full gång så nu är det "bara" försäljning av lägenheter, vindar, lokal...

lördag 14 februari 2009

Sol, sol, strålande sol!

Vaknade som vanligt alldeles för tidigt trots en möjlighet till sovmorgon. Tittade på kl strax efter sex - varför i hela friden kan jag inte bara sova längre? Låg iaf kvar i sängen o mös fram till åtta o det var riktigt skönt. Tog sedan på mig (alldeles för lite visade det sig efter en stund) o gick ut i morgonsolen, cirkus -10 grader, brrr. Tyvärr blev det mer o mer moln på himlen men vi som var uppe tidigt idag fick iaf njuta en stund.

Nu har jag haft en riktigt mysig stund under täcket i soffan med gröt o värmande te. Tyvärr är underhållningen under all kritik då det går såååå dåligt för svenskor- och svenskarna på skidor.

Ska strax iväg till SATS Regeringsgatan för nya afro-koreografin. Är inte riktigt upplagd för träning men det blir skönt att få röra på sig lite, annars fastnar jag kanske i soffan resten av kvällen...

Syns lite dåligt (måste verkligen köpa en kamera) men det är två stapplande svanar, riktigt ute på hal is. En härlig syn!

fredag 13 februari 2009

Hyllning till SVT

Alltså helt fantastiskt vilken underbar fredagsunderhållning! Först På spåret med favoritduon Filip o Fredrik följt av Skavlan som idag fick besök av bland andra Carl Bildt. Vill verkligen hitta en kille som är en blandning av Filip, Fredrik o Carl Bildt. Om du missat kvällens program så rekommenderar jag verkligen SVT play... Kanske viktigast av allt, känner du ngn som passar in på beskrivningen är du välkommen att höra av dig ;oP

ALLA hjärtans dag

ALLA hjärtans dag, det inger hopp. Läste i mitt kinesiska horoskop idag att jag ska finna min partner, minsann. Fredagen den 13:e må vara otursdag för vissa men inte för mig inte. Ser mig själv som mkt selektivt horoskopintresserad men just idag känns det rätt. Dagen före ALLA hjärtans dag. Någon som sett någon? Kanske är jag för upptagen med mitt liv för att hinna se Mr right...vore ju förskräckligt!

Dagens info... Kärlek enl. Svenska Akademins ordlista;
"En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Puss o kram

torsdag 12 februari 2009

Rookies hjälper rookies

Moderådet i samarbete med bl a Bergs school of communications. Rookies hjälper rookies var ett event där 12 rookies fick möjlighet att visa upp varsin kreation från sin kommande kollektion.




Min direkta favorit kom lustigt nog från Ninii, vilket efter bara en lite stund visade sig vara en bekant till mig som representerade. Hade ingen aning om det, men Camilla, som jobbar för Kamelo, var där ikväll som säljare för Ninii. En jättefin klänning, välsydd o med riktiga retroknappar (syns inte på bilden men hela kreationen är verkligen superfin). Den som vill gå på releasefesten i morgon på Kamelo mellan 15-17 får höra av sig till mig så löser jag det för själv kan jag inte gå...
Jag tillsammans med Camilla från Kamelo.


Jag o Kristine. Close up från Bolero.

Devils cake o gaslagen

Sitter nu på bussen på väg hemåt efter en härlig torsdag. Fortsätter i andan "orka mer" ;o) Tog idag på lunchen sällskap med några härliga tjejer till Waynes coffee o njöt, förutom av deras sällskap, även av en Devils cake (tre lager fantastiskt god chokladkaka). Tillsammans med Jessica, Lina o SötasteSara mös jag en timme på eftermiddagen (lunchen eftersom jag började sent).

Kvällen/em, fram till 19, har jag spenderat tillsammans med bara roliga patienter. Har bl a diskuterat boende på liten yta. Fick lära mig en slående jämförelse av boende på liten yta - att man minsann fyller den yta man har, oavsett vilken yta man har. Alltså, samma som gaslagen.

Bytte därefter om till lite mer representabla klädesplagg o gav mig ut i nattvimlet. Mötte upp Kristine på Bolero o åt mkt goda scampi (Kristine åt quesiladas (hur det nu stavas)) o drack lite vin... Efter det hade jag fått nys om lite kalas på Cafét så jag föreslog förflyttning...

Människans utbytbarhet

Blir så fascinerad/skrämd av det samhälle vi lever i idag. På nyheterna i morse kunde man höra om att Svennis ev kommer bli avskedad - efter två mediokra matcher! Inte konstigt att många blir utbrända i dagens samhälle. Det handlar inte längre om att alltid göra sitt bästa, man måste vara bäst också, hela tiden.

Nu sitter jag på väg till jobbet. Ska vara världens bästa sjukgymnast idag, annars kanske jag får sparken...

onsdag 11 februari 2009

Plötsligt händer det!


















Outfit efter klassen.

Körde BP idag, 47 av 50 möjliga. Grr. Kände mig trött idag o var verkligen en "trafikpolis" under klassen. Kände hur jag hela tiden blev mer o mer förbannad på de deltagare som lastade på för mkt, låt efter låt. Kände mig som en riktig argbigga. Efter klassen var det dock fler än vanligt, 8 pers, som stannade utanför o tackade för att jag var så tydlig med tekniken... Så argbigga=bra ;o)

Turen fortsatte. När jag idag kom till ICA var kl halv åtta o de hade fortfarande öppet. Inte nog med att dom hade det jag hade tänkt handla, de hade dessutom rea på växter. Köpte den söta "djungeln" (19.50:-) att ha brevid min lilla fågel på stringhyllan. Visst vart det fint?

Väl ute vid busshållplatsen var det sedan bara 3 min kvar. Inga svordomar idag alltså.














Har nu hunnit äta lite o koka sylt - blåbärssylt. Ska bli gott att ha på gröten i morgon bitti. Ja just det ja, har ju sovmorgon i morgon. Dubbelt mmm.

Räntesänkning













Dagens outfit i norrländsk anda. Näbbstövlar o renhornsörhängen köpta i Sattajärvi.

Dagens debatt får handla om räntesänkningen. Alltså, det kan ju omöjligt vara en bra idé. Redan i dagsläget lånar ju folk för de mest korkade "behoven" så som resor, kläder etc. Att sänka räntan ytterligare gör ju det ännu enklare att överkonsumera... Att spara pengar ska inte löna sig???

Egentligen borde man nu låna 1 mille (bunden ränta typ 10 år) o sätta in på ett sparkonto. Jäklar vad man kan fira när räntan stiger om ett år. Nej, det skulle behövas mer allmänbildande ekonomiundervisning redan i grundskolan. Bankens "rådgivning", dags att se lite nyktert på den? Ni tror väl inte att dom sysslar med välgörenhet?

tisdag 10 februari 2009

Utbrändhet

Ja, jag vet att det gått ner i trendfaktor, men fick idag veta att en mkt nära vän till mig (för ett par år sedan) har varit sjukskriven pga detta. Jag jobbar ju som sjukgymnast o möter människor dagligen. Blir lika ofta som jag möter en ny människa utmanad i mina tankar att inte döma. Ändå gör jag det, är helt enkelt ingen bättre människa än så. Är gärna den första att erkänna att jag hade fel, men just utbrändhet har varit svårt för mig att riktigt förstå/acceptera.

Det känns som om det är först nu jag verkligen känner hur ont det gör - även i mig. Denna tjej var, helt säker på är men jag har inte träffat henne på alldeles för länge, en helt fantastisk människa som jag verkligen hade på min förebildslista, o nu har det alltså drabbat även henne (o hennes familj). Sänder henne en massa kärlek o hoppas allt är på väg åt rätt håll.

Visst, alla val man gör, gör man. Ibland har man bara lite otur med timingen o helheten.

Dagens sjukvård


Idag har jag återigen fått uppleva Sveriges sjukvård. Opererades för en grej i februari förra året o har sedan dess haft besvär till o från. Opererades igen (efter många om och men) i december efter att skickats fram o tillbaka mellan olika specialister... Nu var jag återigen tillbaka i ruljansen. Samma skit. Hade idag tid hos en specialist. Efter 20 minuter konstaterade han att jag ska till en annan specialist - en kirurg. Jaha... bara att vänta på nästa remiss.

Tog en tröstfika på DubbelW vid Fridhemsplan. Känner att det är dags att börja testa semlor för säsongen...offra mig. Den var riktigt bra. Lite tunt lock men god deg. Bra kardemummasmak, helt ok mandelmassa o hyfsat färsk grädde. Den får 7 av 10 semlor. Alla semmeltips mottages med varm hand (o hungrig kista)!


Mina stiliga arbetskamrater på förfesten i lördags; Jonatan, Joachim o Mattias.

måndag 9 februari 2009

Bitterljuv afton

Var lite seg men tog mig från jobbet vid 18.30. Gott om tid tänkte jag, men när jag kom till centralen visade det sig att det var gorm med pendeln söderut. Typiskt. Fick vänta en kvart o sen var det halva sthlm som skulle därfirån... Lite irriterad men ändå glad att jag skulle hinna.

Kom till centret o lyckades med glädje övertyga två killar (ett par där den ena hade kört pump en gång tidigare för ett par år sedan o den andra var helt ny) att vara med på klassen. Nu var jag på gott humör o gick in o körde en helt ok klass. Bra men inte perfekt. Fick efter klassen mkt beröm (lite skryt men det känns lite som att en blogg är forumet för det...), killarna älskade BP o det var tom en tjej som kom fram o sa "jag går på mkt pump men detta var verkligen det bästa pass jag någonsin varit på". Blev säkert 3 cm längre o peppad att fortsätta instruera ännu ett tag. Ser fram emot att få vicka nästa måndag också ;o)

Duschade snabbt av mig då klockan började bli mkt o jag hungrig. Hungrig = dåligt. Hade planerat att stanna på ICA supermarket precis mitt emot busshållplatsen o handla lite så jag kan äta frukost i morgon. 20.57 kom jag fram till dörrarna o det såg mörkt ut. Stängt med en hånande skylt utanför "Öppet till 21 varje dag". Lögn. Började nu bli lite sur... Hade dock lite tur med att det bara var 4 min till nästa buss hemåt så jag tänkte att, jaja, då får jag väl handla på ön i stället.

Vid bytet på västerbroplan brukar det vara lite tajt om tid så jag kanske får springa några meter. Det fick jag denna gång oxå - hela vägen. Nu hände dock ngt som aldrig hänt mig tidigare. Busschaufförjäveln åker när jag är i höjd med bakdörren. Det aset måste ha sett mig komma springande... o jag är van vid särbehandling. Svor högt till en mans glädje som stod vid hållplatsen o väntade på sin buss. Eller rättare sagt, först såg han skrämd ut men sedan så "skojade jag till det lite" med något fint utlägg om att han faktiskt borde ha stannat...hrm.. Nu hade jag hunnit bli riktigt sur. Valde i och med denna tidsförlust i livet (motsv 8 min) att handla på Vi. Eftersom jag sällan handlar där tog det 15 min istället för fem (en bidragande orsak var nog också att jag var rejält irriterad, hungrig o tungt lastad).

Ställde mig på busshållplatsen igen o fick vänta 3 min. Ville bara hem så började nog sura lite på bussen. När jag surat klart (ca 2 min) tittade jag upp o såg på resten av människorna ombord på bussen. Mitt emot mig satt en kvinna i gissningsvis 35årsåldern. Klädd som 90 o med träkäpp. Hon satt o tittade ner i golvet o utstrålande misär o olycka. Tittade på henne länge i hopp om att få dela med mig av ett av mina leenden men icke. Insåg då hur bra jag har det. Hoppas ni också har haft det bra idag. Fantastiska måndag!

MADONNA Sticky & sweet tour


Idag har jag utöver arbetet ägnat mig åt att köa på ticnet. Inget man behöver vara speciellt aktiv vid, men iaf... Fick tyvärr inga biljetter, lite lack, men det finns ju ett brett utbud på Blocket så jag får se om det blir av. Vore sååå coolt att se henne live. Once in a lifetime must do...

Har precis ätit lite keso med blåbärssylt vilket får bli dagens matlagningstips. Riktigt gott, nästan som dessert ;o)

Ska nu strax bege mig till S:a station för att köra BP där 19.30. Förstår verkligen inte hur jag kunde vara så snäll att ta på mig ett vick den tiden måndagen efter inspirationsdagen - min enda lediga kväll i veckan...så korkat. Hoppas verkligen det blir bra tryck o att jag är stark ;o)

Lev längre

I dagens City kan man läsa om råd för att leva längre (de gamla vanliga självklarheterna + att man ska använda tandtråd o tandpetare då god tandhygien tydligen hänger ihop med minskad risk för hjärt-kärlsjd). Tycker dom borde ha fler artiklar om att leva mer i stället. Orka mer. Hitta på saker på vardagarna annars blir livet vansinnigt kort om man bara ska leva tre dagar i veckan.

För den intresserade kunde man under gårdagkvällen med spänning följa uppgörelsen i min lilla enkät. Totalt 19 röster (listade utt att den räknade det alternativet med flest röster+ett snitt på övriga tre...så enligt den excelfilen 13 röster) varav 10 hamnade på mitt kärleksliv ;o). Ska se vad jag kan göra för att tillfredsställa er nyfikenhet... Får bli träningstips så länge för ikväll ska jag vicka på en BP på S:a station 19.30, ser fram emot ditt sällskap!

söndag 8 februari 2009

Inspirationsdagendagen

Dagen då facebook borde gå på overload ;o) Jisses vad foton det är upplagt från gårdagen o fler lär det bli. Hittade ett par favoriter på mig. Vet att Ida dessutom sitter på ett riktigt guldfoto i sin kamera, hoppas jag får dem i morgon...

Jag shakar loss på afron. Nöjd med rumpputningen ;oP

Jag, Ida o Louise. Verkligen helt enorm teamkänsla. Så snygga brudar, visst?
Ja, hörru ni...vad har vi mer gjort idag? Vaknade faktiskt före klockan i morse, steg upp, åt frukost o började ladda för klass. Packade väskan, tog bussen till Hötorget o hämtade upp lite grejer där (rester från gårdagen) o klev på bussen igen - mot Gärdet. Klassen gick jättebra men jag blev riktigt trött. Duschade av mig o fixade till mig lite för att sedan ta mig t-vägen mot slussen. Jag blev där upphämtad av Christin för att åka hem till Ylva.
Väl framme tog vi en promenad, klassiskt grupperat på kolonn om två täter (sex tjejer à la dagisformation). Hann bli riktigt hungrig så när vi kom hem till Ylva blev jag mkt lycklig. Där fanns scones, kex, Lönnebergalimpa, ostar, marmelader, lax, avokado o lite grönt, färskostar, pajer, druvor o Plopp. Mös med en kopp te i den sköna soffan...mmm. Perfekt söndag!
Har nu varit hemma några timmar o hunnit tvätta ett par maskiner. Tittar på dokumentär inifrån om miljöbilsutvecklingen. Intressant. Förstår verkligen inte varför det inte läggs mer fokus på solenergin. Så duktiga som forskarna är idag borde vi kunna klara oss med enbart solen som resurs. Min egna hypotes är att det inte läggs så mkt krut på detta för att där finns inte lika mkt pengar att tjäna på sikt (mkt för forskaren som kommer på det dock men inte för mjölkbolagen). Precis som strumbyxor som det ej går maskor på. Såg ngt program på Discovery för något år sedan om att den faktiskt var uppfunnen men att ingen tillverkare ville satsa på den för det skulle minska deras intäkter... Usch vad vi konsumenter är lurade! Men jag är inte bitter...


Inspirationskvällen


Förfest på Hötorget.Kvällens outfit.
Fredrik Swahn (var faktiskt på hans senaste skivrelease på Nalen för ett par veckor sedan o då var han bättre...igår var han lite stiff o kom inte riktigt till sin rätt) var kvällen konfrencier o tillsammans med våra olika chefer delades det ut priser under kvällen.

Vi vann årets gruppträningsteam! Mkt prestigefullt.

Söta Ida o jag senare på kvällen...mkt senare ;o)

Mer info o fler bilder kommer. Nu har jag varit på Gärdet o kört BP o ska nu på After noon tea hos Ylva. Full fart!

SATS Inspirationsdag 2009

Ken håller välkomsttal. Här pratar han lite om SATS framtida miljösatstning o efter det om det nya projektet vi har ihop med Stadsmissionen - orka mer. Vi hjälper till att samla in kläder/väskor o skor till bättre behövande. Lysande!

Mattias håller låda...

Terése Alvén (Sparkibaken) shakar loss på afron.



Lena Järpsten får oss alla att nuta av Bollywood o längta till indien...


Rebecka o Elaine på scen - nya afrokoreografin.



lördag 7 februari 2009

Tung morgon

Vaken. Jag tycker det är mycket tydligt att man egentligen inte borde vara vaken denna tid på dygnet en lördag...bekräftas ytterligare av vad som visas på tv så som tågen Toby mfl o ngn form av djurvärld med trollspön. Fast det är klart, jag jobbar ju på S.A.T.S o då borde jag kanske gå ut o springa en stund på morgonen. Skit, skulle gått upp tidigare ;oP

fredag 6 februari 2009

Kulturmingel på Kexhimlen

Började min aw (som kanske egentligen inte klassas som det eftersom jag de fakto får betalt...) med afro på södra station. Som vanligt ett hejdundrans ös! Så kul o vi blev nog alla riktigt trötta. Härligt! Som om det inte vore alldeles underbart som det var, så var Christin med på passet, alltid lite extra kul o peppande med sina närmaste som träningssällskap.

Efter klassen skulle vi "bara" gå på systemet (med kanske elvahundra andra) o köpa lite grejer på ICA. Vid sju var vi hemma hos Christin....åt lite knäckemackor, gjorde lite chokladmousse, duschade o piffade till oss. Blev tyvärr ett astaskigt kort (dels pga fotografen men skyller även lite på kameran (min mobil), måste köpa en redig en) på oss båda men det får bli ett på mig (lagom narcissistiskt va?)... Dagens hår o make up ;o)


Därefter tog vi oss till Kexhimlen. Faktiskt precis så underbart som det låter. Kulturmingel à la söder. Livemusik av olika slag o även livepoesi accompangerat av guitarr. Riktigt trevligt, både pga underhållningen men främst pga sällskapet. Hade mkt trevlig med Anders hela kvällen o vi underhöll oss riktigt bra, mestadels på vår egen bekostnad men även lite lagom på andras - helt i min smak.





Nu har jag äntligen kommit hem o ska välbehövligt krypa till kojs. I morgon blir det upp tidigt för att sätta mig på bussen mot idrottshögskolan. Ska vara där vid 7.45 så i morgon bitti blir det inget bloggande. Tar inte med datorn men kommer nog hinna uppdatera er om inspirationsdagen fram på em då vi ska mellanlanda på jobbet för att förkalasa lite. Återkommer med största sannolikhet.