onsdag 11 februari 2009

Räntesänkning

Dagens outfit i norrländsk anda. Näbbstövlar o renhornsörhängen köpta i Sattajärvi.

Dagens debatt får handla om räntesänkningen. Alltså, det kan ju omöjligt vara en bra idé. Redan i dagsläget lånar ju folk för de mest korkade "behoven" så som resor, kläder etc. Att sänka räntan ytterligare gör ju det ännu enklare att överkonsumera... Att spara pengar ska inte löna sig???

Egentligen borde man nu låna 1 mille (bunden ränta typ 10 år) o sätta in på ett sparkonto. Jäklar vad man kan fira när räntan stiger om ett år. Nej, det skulle behövas mer allmänbildande ekonomiundervisning redan i grundskolan. Bankens "rådgivning", dags att se lite nyktert på den? Ni tror väl inte att dom sysslar med välgörenhet?

3 kommentarer:

 1. håller med i viss mån, men jag är supernöjd då vår boränta kommer sjunka och vi få billigare månadskostnad :)

  norrlandsoutfit gillas ;)

  SvaraRadera
 2. Förstår er precis. Bind om några månader, det ska jag göra. Amortera så mkt ni har råd med så kan vi glädjas tillsammans. Självklart är det bra för mig med, har också bostadslån. Tror bara inte att det är en bra lösning av helhetsproblemet...

  SvaraRadera
 3. nä, men nån åtgärd måste göras när regeringen inte lyckas vaska fram fler jobb, för att sverige inte ska avstanna helt.vi har bundna lån och ett obundet. det folk inte fatta är ju att vi förvärrar lågkonjunkturen genom att sluta handla, man måste investera sig ur en lågkonjunktur,även regeringen. men det känns avigt det måste jag medge att handla när man nästan inget har.. men om vi inte gör det då går ännu fler i konkurs, fler arbetslösa osv. ekorrhjulet snurrar på.
  29 minus var toppnoteringen idag fyyy :)

  SvaraRadera

Din åsikt är också viktigt!