tisdag 24 mars 2009

Borta bra men hemma bäst - tveksamt

Jag kom hem till Sthlm för ett par timmar sedan o är mkt tveksam. Att åka från våren i Paris till ett vintervitt Sthlm är ingen höjdare. Visst är det skönt att komma hem men hade gärna stannat ett par veckor. Börjar med en liten resedagbok med några foton från fredagen. Vi åkte från Skavsta strax före lunch o kom fram till Christina på eftermiddagen. En riktigt härlig förstadag med champagne, anklever, honungsgriljerad anka, crème brûle o massvis med partaj.

Ombord på flyget talade de om att det var en allergiker med på planet så de bad oss att ej öppna/förtära ngn form av nötter ombord. Vid Jonas fötter låg följade hög från tidigare flight så vi sa vänligt till att vi misstänkte att det låg lite gamla nötter där. Den "polska" (förlåt mina fördomar men det är ett ganska väl baserat antagande) personalen tittade på högen o sa att nej, det där är nog något annat o bemödade sig ingen mer notis i ärendet.

Efter lite firande med champagne i Bástians lgh gick vi ut på stan för att möta upp Isabelle o Jonathan för en fördrink på Drugstore vid Triumfbågen. Här fick vi vänta på drinkarna i typ 45 min o när de väl kom, åh så fina. Dock kunde vi knappt dricka upp dem då de innehöll i princip bara sprit men mkt fint garnerat ;o). Bad om mer juice i min o lämnade halva...

Vidare i en taxi i hetsig Paristrafik mot restaurangen där vi beställt bord o skulle möta upp Erik.

En liten, riktigt mysig restaurang med bedömt plats för ca 35 gäster. Trevlig service o en genuint fransk meny. Inledde med fois gras följt av honungsgriljerad anka avrundad med en crème brûle. Bra start på måltidsveckan! 4 stjärnor av 5.

Jonas o Christin utanför restaurangen på väg mot nästa anhalt. Till fots några kvarter för att mellanlanda på en engelsk (!) pub. Jonathan insisterade (engelsman) o han bjöd på varsin shot. Riktig "torsk-på-Tallin-feeling" med färgglada drycker o Lemon tree i högtalarna. Relativt snabbt vidare... I taxi mot Bound. Klev in med en iver som spred sig till min kjol. Ritch sa det så var sprundet mkt större än brukligt...

Christin i baren på Bound. Efter ett tappert försök att fixa kjolen med en häftapparat gick jag o Isabelle hem till dem (bodde två kvarter därifrån, ibland har man tur) o sydde. Blev riktigt fint ;o) Hon fick dessutom möjlighet att byta ur sina döläckra nya skor från Miu miu mot ett lägre klackalternativ. Bound var ett mkt trevligt o snyggt loungeställe med bra drinkar o schysst musik (Gorillaz-stuket).
Taxi vidare till S-nånting...har glömt vad det hette. Drinkbord med fest o dans hela natten lång. Tillbaka hos Christina o nerbäddade som sardiner kring halv fem på morgonen... Dag 1 till ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Din åsikt är också viktigt!