fredag 23 oktober 2009

Italiensk afton

Ikväll är vi bjudna hem till Jonas och Christin på middag med italienskt tema. Det var alldeles för längesedan jag träffade dem båda och det ska bli väldigt mysigt att ha med sig M och även få träffa Mia och hennes nya kille Christer som utgör övriga gästlistan. En riktig parmiddag - äntligen :o)

Har köpt med mig/oss en nyhet (älskar att testa + att flaskan var väldigt snygg live, bilden gör den inte alls rättvisa) från systemet som vi förhoppningsvis kommer att njuta av efter maten.


Grappa Gewürztraminer (nr 334)
Land - Italien
Distrikt - Italien
Alkoholhalt - 37,5 %
Färg - Vattenklar färg.
Doft - Stor, parfymerad, stiltypiskt kärnig doft med inslag av gula päron, gräs och lakritsrot.
Smak - Parfymerad, druvig smak med liten sötma, inslag av päron, aprikoskärnor, russin och lakrits.
Användning - Serveras rumstempererad som digestif eller som avec
(information hämtad från systembolagets fantastiska hemsida)

Smusslar nog med en burk hemkokt björnbärssylt till hushållet och ett par hemvirkade handledsvärmare också - jag älskar att ta med något hempysslat när jag går bort!(bild lånad från Christins fina hemsida) http://www.hemmahoschristin.se/

2 kommentarer:

  1. du måste hojta om den var god! ja du en hundgård kanske eller en studsmatta med sånt där när runt? nej vi ska inte klaga han är glad och snäll bara så väääääldigt aktiv och kreativ idag kom han på hur man skjuter köksstolarna till bänken och klättrar upp då når man ju...han är livsfarlig! kraaam ses vi snart!!

    SvaraRadera
  2. Sällskapet var förträffligt, maten var fantastisk och kvällen var alldeles alldeles underbar. Bruschetta till förrätt, hemgjorda pastaknyten med mögelostar, valnötter och päron som andrarätt, en mustig höstgryta till huvudrätt och en ljuvlig chokladkaka och mousse-tårta till dessert.

    Angående grappan gillade nog alla den utom jag. Jag tycker sällan om grappa, bara om den är rejält fräsh och fruktig. I detta fall var den helt ok men jag smuttade bara lite och överlät resterna till Martin :o)

    SvaraRadera

Din åsikt är också viktigt!