torsdag 24 september 2009

Bums bums

Då ska vi se...
Gör först själva bumsbollinnehållssmeten i en mixer;
1 msk spirulina (hälsokostbutik)
4 urkärnade dadlar
1 dl cashewnötter
1/4 dl hampafrön
1 msk honung (i mitt fall Renée Voltaires som är oupphättad och innehåller naturlig antibiotika)
5 torkade aprikoser
3/4 dl paranötter
1 msk kakaonibs (finns att köpa i välsorterade superfoodsaffärer eller på internet)

Den ser lite mysko ut men går ganska lätt att rulla till valfri storlek på bollarna. I mitt fall blev det 19 bollar av en sats.

Och såhär fina (och dessutom supergoda) blir dem efter 5 rullningar (man kan självklart ta fler eller färre omgångar efter egen smak) i vattenbadssmeten.

Smält samman till en jämn smet i vattenbad (liten kastrull i en större med vatten i);
1/2-1 dl kallpressad kokosolja (ekologiska shopar och internet)
1/2 dl kakao
1 msk honung
3/4 vaniljstång (fröna)

Ställ dem i kylskåp mellan varven i vattenbadssmeten så går det mindre långsamt :o) Strö lite kokos över bollarna efter sista rullningen. Varför inte rulla i kakao?

Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Mums! /Terese, www.sparkibaken.se

    SvaraRadera
  2. Asså, så himla grym du är! Herr Bums himself har vidareutvecklat sitt recept han också, http://bums.nu/6935, och jag funtar på att göra en riktigt grön variant med lime, spirulina och pistage, vad tros om det?!

    SvaraRadera
  3. Har hittat en ny version av bumbsbollen idag, skall pröpva: http://jessicaclaren.com/wordpress/black-white-bollar-med-morotter-gojibar/comment-page-1/#comment-318

    SvaraRadera

Din åsikt är också viktigt!