tisdag 9 mars 2010

Ja, vad tror ni om et?

Är det kanske på tiden för mig att börja blogga igen? Jag tror det, det känns så.

En liten resumé sedan sist.

Julen hos mor och far var både bättre och sämre än vanligt. Martin var med och förgyllde helgen men tyvärr föll mormor ned för trappen på juldagen och bröt lårbenshalsen. Hon är ju lite till åren kommen (fyller 90 nu i maj) så det har inte varit helt lätt. Först fick hon ligga på sjukhus i Mölndal för att sedan flyttas till sjukhus i Jönköping, efter det till rehabboende i Huskvarna och nu först, förra måndagen, flytta hem till sin lägenhet. Från att ha klarat sig helt på egen hand har hon nu tillsyn från hemtjänsten morgon, middag, kväll och natt. Det har fungerat ok tills hon föll natten till igår, så nu är hon lite sämre igen. Inte så kul. Jag har under hela min uppväxt pratat med min mormor varje dag och vi har en väldigt speciell relation så det är lite trist att hon inte är riktigt "som vanligt".

Flytten Stora Essingen - Boden dagarna före årsskiftet gick finfint. Jag var ju relativt nyopererad (för 6:e gången) så jag fick "tyvärr" inte bära någonting. Martin flyttpackade och sedan fick vi hjälp av Martins och min pappa. Det gick på mindre än en dag att lasta allt och flyttstäda. Lastbilen körde sedan svärföräldrarna upp till dagen efter. Vi (Martin eftersom jag åt så starka tabletter) körde från 15 på em hela vägen upp till Boden. Tappert värre med en medpassagerare som bara ville ha toapauser, spela BODYJAMmusik och inte kunde hjälpa till att köra.

Väl framme fick vi hjälp av vänner att lasta ur så det gick också fint, dock hade ju lastbilen stått ute över natten med alla kartonger i så det var som att få in 30 stora iskuber i huset. Brrr.

Huset - Ja ni, ett stort renoveringsobjekt. Det är egentligen inget fel på det men det mesta är fel. Fel tapet, fel golv, fel färg - ja, ni fattar. Jag ska ta lite fotografier så ni får se hur vi har det. I fredags stod vi och rev fram råspont på två stora väggar fram till 01:00 så i helgen har vi latexat fogar till förbannelse, målat täckfärg till svimfärdighet och igår när jag kom hem hade min älskling målat sista lagret färg. Yay! Ikväll när jag kommer hem så får jag städa av så vi kan flytta tillbaka möblerna (för tillfället för vi ska ju göra taket där så småningom också ;o)).

Det går över förväntan med barnen. Lukas som är 12 år och Max 5. Innan var jag lite orolig för hur det är med en snart tonåring hemma men det är verkligen mest kul. Såklart är det en del gorm man måste hantera men det ger också väldigt mkt tillbaka. Med Max kan det vara lite svårare men vem som har en femåring hemma säger att det är lätt? "Jag vill inte äta det", "Jag vill inte göra det" och kanske värst av alla "Jag vill att mamma ska göra det, hon är mycket bättre än dig på det". Grr... man får bita ihop. Innerst inne vet jag ju mkt väl att man inte kan kräva så mkt av en femåring men ibland är det riktigt svårt. Tur att jag har en 40-åring som hjälper mig.

Japp, det är sant. Han har precis fyllt fyrtio och det firade vi med en helg på ishotellet i Jukkasjärvi. Det var väldigt fint där, jag har aldrig varit där tidigare, en häftig upplevelse.

Gruppträningsansvarig på Korpen Sportcompaniet i Pite. Att pendla en timme varje väg varje dag fungerar också bra. För det mesta kan jag lägga upp något passa, lyssna in mig på musik, plugga koreografi eller på ngt annat sätt jobba på vägen. Jag hinner prata med mormor och peppa henne att gå det där extra varvet i lägenheten och prata med Marie <3

Det var lite om allt men det blev ju ganska mkt.

Vad är det mer som hänt? Jaa, jag har motvilligt skaffat läsglasögon, jag har klippt av håret till strax ovan axellängd.... Det är det jag kommer ihåg nu. Jo - jag har ju köpt en iPhone också. Tyvärr har jag inte fått tummen ur och lagt över mina gamla kontakter så det är en bidragande orsak till att jag varit kass på att höra av mig. Känns som att jag måste ta tag i det snart. Kanske till helgen. Nja...då ska vi nog mest hångla för vi är barnfria :o)

Välkomna åter, puss och kram!

4 kommentarer:

 1. yieh! ett ljud från dig!! Fick du mitt sms ? nå måste ju komma hit och vi till er !! Kram

  SvaraRadera
 2. himmel å pannkaka, du hinner med mer på tre månader än vad jag gör på tre(läs tio) år. impressing!
  hoppas du trivs, låter så, samt att femåringen tinar :) det är nog inte så lätt att vara fem år å få extramamma tror jag.. kraam!

  SvaraRadera
 3. hej igen.
  jag skäms men jag visste inte att du BODDE i Boden, hur kan man inte sett dej här då??????
  vad skoj att du träffat en fin kille och vad trist att mormor är dålig. Min mamma har varit riktigt dålig och då är det som all livet stannar och man vet inte hur man ska bete sig,man är van att ha dem nära och prata dagligen. hoppas ni trivs kram pernilla

  SvaraRadera
 4. äntligen bloggar du igen....jag GILLAR det! Saknar dig hjärtat mitt! PUSS

  SvaraRadera

Din åsikt är också viktigt!